Några tips för par

Lyckligt parFör par som varit ihop länge och som kanske har flera små barn hemma händer det lätt att sexlivet blir allt sämre, att det går längre och längre tid mellan varje samlag, att attraktionen och gnistan försvinner eller är på sparlåga, att tiden aldrig finns eftersom på måndag så jobbar partner 1 övertid, på tisdag är partner 2 på middag med vänner, på onsdag är det ju Champions League för partner 1, medan torsdagen är vigd åt... ja, ni förstår vad som menas – viljan kanske finns, men det kan vara svårt att komma fram till en punkt där även orken och tiden finns. Och resultatet blir att sexlivet blir lidande, och som ett resultat av detta försämras även den allmänna relationen, grälen och bråken blir frekventare, missnöjet och stressen pyr under ytan. Ett väl fungerande sexliv är ju trots allt väldigt viktigt för en fungerande relation, och även om det är naivt att förvänta sig att man ligger med varandra i stort sett dagligen efter att ha varit ihop i 15 år och fått tre barn så finns det ingen som helst anledning att nöja sig med sex blott ett par gånger i månaden.

Många par faller i spontanitetsfällan, att sex ska vara något som sker spontant, att någon blir triggad av till exempel en erotisk scen, att det ena leder till det andra... men faktum är att om alla par skulle vänta på de tillfällen då man har möjlighet att vara spontana så skulle antalet ligg minska oerhört drastiskt. Till viss del går det faktiskt att planera ens sexliv. Varför inte till exempel komma överens om att hämta ungarna på dagis en timme senare en eller två kvällar i veckan och istället ägna denna tid åt varandra?

Ett annat tips är att prova på sexleksaker. Nordic Lovestore är en av Sveriges mest välsorterade butiker som erbjuder en rad olika sexhjälpmedel, du hittar allt från massageoljor till olika typer av dildos, bland annat från livsstilsföretaget Lelo. Genom att testa olika sexlekar och sexleksaker, genom att leva ut era gemensamma fantasier, kan ni ofta nå en närhet och ömsesidig njutning som ni kanske hade trott vara förlorad för alltid. Det gäller bara att våga lite på varandra fullt ut och leva ut ens passioner – då löser sig faktiskt det mesta, oavsett om man är 25 eller 55!

17 Oct 2013