Blomsterbud

BlommorOm man vet precis vad man vill säga till en person men inte riktigt hur, kan det vara en bra idé att skicka ett blomsterbud. Varje blomma har en speciell betydelse, och även hur många blommor man skickar av en viss sort säger något i sig. Den blomma vars betydelse flest människor känner till är förmodligen rosen. Att ge en person röda rosor betyder ”jag älskar dig”. Så om du skickar röda rosor med blomsterbud till din bättre hälft vet förmodligen den personen vad du vill säga, och budskapet har gått fram. Du kan även lägga till en personlig hälsning till den du skickar blomsterbudet till, på så sätt får du sagt det du vill säga på ett mycket fint sätt. Dessutom betyder tio blommor betyder ”vill du gifta dig med mig?”. Det kan vara bra att känna till innan du skickar tio röda rosor till chefen på hens födelsedag!

De flesta blommor har en egen betydelse, men det är inte så många som känner till det. Röd amaryllis betyder till exempel ”från djupet av min själ, jag högaktar dig”, medan gula tulpaner betyder ”din kärlek är hopplös”. Letar man eter en speciell betydelse som man vill skicka till någon finns det många listor på nätet där man kan kolla vad de olika blommorna betyder. Det är även vanligt att skicka blomsterbud till någon som är i sorg. Det vanligaste är då att skicka vita blommor. Genom att skicka blomsterbud till en person i sorg visar man att man bryr sig om och tänker på den personen, utan att kanske störa för mycket i sorgearbetet.

Det finns många olika tillfällen där det passar att skicka blomsterbud. Det behöver inte vara för något så allvarligt som i kärlek och sorg, det kan precis lika gärna vara för att säga grattis på födelsedagen. Om man inte kan närvara vid en fest eller ett jubileum är det en fin gest att skicka blommor, kanske med en egenkomponerad textrad, en dikt eller meddelande. Då behöver man inte själv leverera blommorna, utan kan flera dagar i förväg ha bestämt vilka blommor man vill skicka och när man vill att de ska levereras. På så sätt behöver man inte ens vara i rätt stad för händelsen man missar. Med ett blomsterbud kan man på ett enkelt sätt visa att man bryr sig om och tänker på den personen trots att man inte kan närvara rent fysiskt.

8 Sep 2014