Webbhotell med domänregistrering

webbhotellI dagarna har jag kollat upp ett flertal webbhotell som erbjuder billig domänregistrering och resultaten har svängt rejält bland dem olika hostingföretagen! Om man går djupare in så är det webbhotellen Binero, Loopia, City Network, Surftown, Crystone, Webbdo, FS data och One. Alla dessa webbhotell erbjuder så klar registrering av domännamn, men även webbhotell. Det jag har gjort är att jämför båda dessa för att se vilket som är billigast om man jämför till priset, och som jag skrev ovan så är nästan alla identiska. Den vassaste punkten som företagen har för att vinna kundernas intresse är erbjudandet vid nytecknande av avtal för just webbhotell och domännamn tillsammans.

Jämför hostingföretag och starterbjudande

 • Binero - Ett företag som haft en hel del problem på sistone med sin nya plattform men ändå ett webbhotell att rekommendera för dem som är domän beroende (registrerar domäner ofta). I deras kontrollpanel kan man ha ett konto helt gratis som man sköter sin registrering av domännamn snabbt och enkelt. Ska man ta en titt på deras webbhotell så är det främst utrymmet och trafiken som lockar nya kunder, för platsen är näst intill obegränsad! Supporten är en aning seg och en smula personlig-/trevlighet vore inte fel!
 • Lockande starterbjudande: Gratis domänkonto.
 • Loopia - Ett av de äldsta hostingföretagen i Sverige som säger sig administrera över 500 000 domäner vilket inte är helt omöjligt. Tror till och med att denna siffran är ännu högre idag än vad som står på deras sida. Som kund kan man billigast komma undan med 83 kronor / månad om man väljer att betala årsvis, annars hamnar månadskostnaden på 113 kronor. Det man bör lägga ett extra öga på här innan man öppnar upp ett webbhotell hos och dem är att startavgiften ligger på 369 kronor vilket jag själv tycker är väldigt dyrt.
 • Lockande starterbjudande:  Som kund känner man att webbhotellet har det lilla extra och det gör att man väljer att öppna ett konto hos dem.
 • City Network - Ett av de få webbhotellen som är med i "tiden" med vad som händer i utvecklingen av servrar med deras tjänst City Cloud. Dem erbjuder webbhotell från 74 kronor i månaden och en startavgift på 295 kronor vilket också är riktigt högt. Men som kund får man ändå den där känslan av att företaget är stort och riktigt kundvänligt så just därför väljer man detta.
 • Lockande starterbjudande: Gratis domännamn vid köp av webbhotell samt även deras "18 öre i timmen" erbjudande för deras moln tjänst.
 • Surftown - Med deras nya hemsida så tycker jag att detta företaget har tagit webben till en ny nivå. Dem har som mission att bli Sveriges bästa webbhotell. Dock så tror jag att den främsta anledningen till att det står så på deras webbplats är för sökmotoroptimeringen då dem använder den i titeln. Dem hade aldrig fått skriva så annars för att det inte finns fakta för att dem just är Sveriges bästa. Deras billigaste paket (starter) för 36,25 kronor / månaden ger en bra med utrymme och trafik. Det man inte ska luras av är deras paket för 10 kronor / månad. Detta gäller endast första året. Sen blir det dyrare, hela 61,25 kronor / månad.
 • Lockande starterbjudande:  Webbhotell för 10 kronor i månaden första året.
 • Crystone - Webbhotell/webbyrå som jag tycker ha tappat det senaste året. Deras hemsida är alldeles för rörig och deras erbjudande har "dolda kostnader" som kunder oftast inte ser. Jag menar, skulle man få problem med sitt konto och en webbplats skulle krascha så skulle en återställning kosta 950 kronor / timme om man inte kan göra detta själv. Bara en sån sak gör att man väljer ett annat web hosting företag. Deras billigaste paket kostar från 75 kronor i månaden.
 • Lockande starterbjudande: Gratis domän vid nytecknande av webbhotell samt även deras dygnet runt support.
 • Webbdo - En ny konkurrent till dem större webbhotellen som lockar med billiga priser och personlig support. Ett ungt företag som kommer ifatt mer och mer på den svenska marknaden. Förutom webbhotell så erbjuder dem sökmotoroptimering och webbdesign till Wordpress. Deras billigaste webbhotell kostar från 36,25 kronor i månaden med en rimlig startavgift på 186,25 kronor.
 • Lockande starterbjudande:  Gratis domännamn och extra månaders webbhotell vid teckning av större konton.
 • FS Data - Dyrt webbhotell som överlevt sedan 1997. Jag tror att detta webbhotellet överlever tack vare deras kunders okunskap om andra webbhotell. Deras billigaste konto kostar 186,25 kronor / månaden. Då är inte startavgiften inräknad som kostar 618,75 kronor. Och som jag kan se just nu på deras hemsida så erbjuder dem endast Windows server vilket jag själv aldrig skulle bekanta mig med.
 • Lockande starterbjudande: Gratis domännamn, kör med öppna kort.
 • One - Ett av de större webbhotellen i Sverige trotts att dem ursprungligen har sitt säte i Danmark. Dem är även företaget med den tråkigaste hemsidan om jag får säga det själv. Erbjuder webbhotell från 15 kronor i månaden med fri trafik. Startavgift på 143,75 kronor är inget att gnälla över.
 • Lockande starterbjudande: Billigt webbhotell från endast 15 kronor i månaden.

Det var allt från detta testet av olika webbhotell i Sverige. Har du något extra att komma med så får du gärna slänga iväg ett mail till pierre_klaesson(at)hotmail.com och märka e-posten med "Hostingföretag" så jag vet vilken artikel det gäller. Denna jämförelse av webbhotell är endast min personliga uppfattning och tankar kring tjänsterna. Det är inget test endast en vägledande guide till bra och billiga webbhotell.

9 Apr 2011