Tre fördelar med faktureringsprogram

Nuförtiden använder de flesta företagare faktureringsprogram för att underlätta sin fakturering. Detta helt enkelt eftersom fakturering med hjälp av ett datorprogram sparar tid, underlättar och gör hela processen mycket enklare och smidigare. I denna artikel listar vi tre stora fördelar med faktureringsprogram:

1) Faktureringsprogram sparar pengar åt dig

Att sköta sin fakturering manuellt, d.v.s. att skapa och skicka fakturor med hjälp av ett Worddokument eller med en Excelfil, är oerhört tidskrävande. Det krävs en hel del arbete för att få det hela att fungera om man sköter allt manuellt, speciellt när det kommer till att ha koll på allt som har med fakturering att göra. De flesta faktureringsprogram kostar någonstans mellan 50 och 200 kronor i månaden att använda – låt oss säga 125 kronor i månaden i snitt. Hur lång tid spenderar du på att fakturera varje månad?

Ja, du förstår säkert vart vi vill komma – det räcker med att du sparar en halvtimme per månad för att det ska löna sig att använda ett faktureringsprogram istället för att sköta din fakturering manuellt.

2) Faktureringsprogram ökar säkerheten

Om du sköter din fakturering manuellt blir du av med alla dina fakturor om din hårddisk kraschar, om din dator dör eller om den blir stulen. Visst är risken kanske inte sådär jättestor, men hur mycket tid kommer du inte få spendera på att få en någorlunda ordning på din fakturering om något sådant händer?

Just därför är faktureringsprogram, särskilt onlinebaserade sådana, att rekommendera. Du slipper oroa dig för att bli av med din värdefulla data, då allt ligger på säkra servrar som det görs daglig backup på (i alla fall om du använder en seriös onlinetjänst).

3) Faktureringsprogram ger dig mer kontroll

Med ett faktureringsprogram får du mer kontroll över din fakturering. Du får snabbt en överblick över fakturor som förfallit till betalning, du får ett överskådligt och överblickbart register över kunder, artiklar och fakturor, och du har allt på ett och samma ställe. Att använda ett faktureringsprogram ger dig helt enkelt mycket större kontroll och bättre översikt!

Ett bra faktureringsprogram som du kan testa gratis i 30 dagar är Faktura24 - www.faktura24.se

13 Sep 2012