Snygga till ditt kök!

KökDet händer att man vill snygga till sitt kök och fräscha upp det lite utan att spendera några större summor. När man ser till priserna för nya kök känns det kanske svårt för att inte säga omöjligt, men det finns faktiskt ett par mindre ingrepp som man kan göra själv och som inte kostar speciellt mycket (i alla fall om man är någorlunda händig).

En sak man kan göra är att måla om köksluckorna. Det tar inte speciellt lång tid, och du kan använda köket medan du håller på – plocka ut en eller två luckor, måla dem och vänta tills färgen torkar. Sedan kan du ta ut nästa luckpar och göra samma sak. På detta sätt kan du få ett äldre kök att se nästan nytt ut. Självklart kan du även passa på att måla andra element, t.ex om du har någon fondvägg eller liknande.

Ett annat tips som har med luckorna att göra är att byta kökshandtag. Nya kökshandtag är inte särskilt dyra (jag köpte mina billigt på Kokkengreb.dk) och om du kombinerar ny luckfärg med sprillans nya kökshandtag blir effekten lätt sådan som om du hade bytt luckorna helt och hållet! Så laborera gärna med sådana småändringar i köket om du vill piffa upp ditt kök utan att spendera mycket pengar.

25 Apr 2012