Ska du trycka bok?

Trycka bokHar du ett manus färdigt som du vill göra om till bok? Eller har du samlat ihop farmors härliga receptsamling som du nu vill ge ut i lite snyggare format för att glädja släkten? Oavsett anledningen till att du vill trycka bok så finns det en del saker att tänka på.

Du har skrivit ett manus eller satt ihop innehållet till en bok - du vet dock förmodligen inte så mycket om själva tryckprocessen. Därför bör du vända dig till proffs som kan ta hand om ditt boktryck på bästa sätt. Av de sidor som erbjuder dig att trycka bok så rekommenderar vi Vulkan (www.vulkanmedia.se) som är först och störst i Sverige, och som har stor erfarenhet av boktryck.

Det finns en hel mängd saker att hålla reda på när det kommer till att trycka bok - bland annat en sådan sak som formgivning av omslaget, val av typsnitt, man måste se till att boken ser bra ut i tryckfärdigt skick, och så vidare, och så vidare. Eftersom du ger ut boken själv har du heller inte tillgång till t.ex. redaktörer och liknande - något du kan beställa om du trycker din bok genom Vulkan.

Fördelarna med att trycka bok själv är att du får full kontroll över din utgivning, du kan alltså själv bestämma precis hur mycket eller hur lite hjälp du vill få. Detta ger dig också full kontroll över utgifterna. Till skillnad från att gå direkt till ett tryckeri, som bara kommer att trycka upp din tryckfärdiga fil oavsett hur den ser ut, kan du hos Vulkan få hjälp och råd med alla steg som hör till tryck av bok. Det blir kanske några kronor dyrare, men det är bättre att välja kvalitet än att slösa pengar på något dåligt!

5 May 2014