Köpa kontaktlinser – ett smart val

Anledningarna till varför du bör använda kontaktlinser för att korrigera ditt synfel är många. Fördelarna med kontaktlinser är överhängande fler i förhållande till andra metoder såsom glasögon eller en ögonoperation, och för den som på ett tryggt, enkelt och smidigt sätt vill kunna se skarpt är det ett optimalt alternativ både syn- och komfortmässigt.

Jämfört med glasögon är kontaktlinser mycket praktiskt och enkelt att använda. Med linser slipper man hela tiden oroa sig för att glasögonen skall ramla av näsan och gå sönder, eftersom att kontaktlinserna sitter väldigt bra i ögonen när man väl fått dem på plats och sällan ramlar ur eller halkar snett. Kontaktlinser kan dessutom erbjuda ett vidare synfält än glasögon, vars glas enbart korrigerar synfältet när man tittar rakt fram, vilket gör att periferiseendet fortfarande är oskarpt och leder till att man måste vrida på huvudet för att se skarpt åt sidorna. Den som istället använder linser slipper detta och ser skarpt i alla vinklar och åt alla håll (och för den som behöver progressiva linser med olika styrkor på olika håll finns detta givetvis också att få, eftersom att linser idag kan korrigera i princip alla synfel som glasögon kan).

Att köpa linser - särskilt om man väljer att köpa linser på nätet - är dessutom billigare än att göra en ögonoperation eller använda ett par dyra glasögon som man fort tröttnar på och ändå måste ersätta med linser om man skall träna eller använda skyddsglasögon.

Den som vill köpa linser kan välja en produkt med material, egenskaper och mått som är så gott som skräddarsydda efter de egna ögonen, vilket gör att man sedan kan uppleva optimal komfort hela dagen och knappt behöver tänka på att man har linser i ögonen. Man kan välja mellan endagslinser, månadslinser, veckolinser eller dygnet-runt-linser, och den som vill förändra sin ögonfärg kan köpa färgade linser med eller utan styrka.

Kontaktlinser är smidigt, lätthanterligt, prisvärt och säkert, helt enkelt ett mycket bra alternativ för den som har ett synfel men vill kunna se klart utan svårigheter.

22 Feb 2012