Kläder i present till 10-åring

One Piece BarnAtt köpa födelsedagspresent till en 10-åring är jättesvårt. Det vet alla som en gång försökt. Att köpa kläder är ännu svårare då det är knepigt att köpa rätt storlek. Visserligen kan man fråga barnet vilken storlek som han/hon har men då avslöjar man delvis vad man tänkt köpa.

Men det finns lättare och svårare vägar att gå. Den lätta handlar om att köpa en Jumpsuit eller One Piece barn. En jumpsuit ser ut som en mysdress i ett enda stycke med både byxa och tröja i ett. Som en förväxt sparkdräkt för en baby. Dessa är extremt populära hos barn men även hos vuxna som bara vill slappa och ha det skönt en dag hemma. De som inte vet vad de ska köpa för kläder till en 10-åring kan med fördel välja detta plagg. Det finns framförall två fördelar.

Passformen

Ska man köpa jeans åt någon annan är det i stort sett säkert att man köper fel storlek. Det är längd, passform och midjemått som ska stämma. När man däremot köper en jumpsuit är det bara längd som spelar in. Och inte ens där är det så noga. Varje modell passar nämligen till ett helt spann på 10 cm. Då är det betydligt lättare att välja rätt. En jumpsuit sitter mycket löst på kroppen och det är detta som gör att man inte behöver bry sig mer om än just längden på barnet.

Snygg Jumpsuit

Det finns ett märke som är mest känd av alla inom detta klädesplagg – One Piece. Det är så inarbetat märke att många barn säger One Piece när de menar denna mysdress. Men det är alltså bara ett märke. Det finns visserligen flera olika märken, både dyra och billiga, men generellt får man vad man betalar för. Lite bättre design kostar lite mer men kommer därmed också att användas mer.

Barn har mer eller mindre åsikter om vilket märke de vill ha. Men ska man vara på den säkra sidan så ska något av de större märkena på marknaden köpas.

Skulle det sedan ändå bli fel så går det ju alltid att byta. Mysplagget går att köpa på flera onlinebutiker och de har ju annat utbud också. Vill barnet sedan byta sin One Piece mot några kepsar, solhattar eller mysbyxor så går det ju också bra.

Men den som en gång testat en skön Jumpsuit brukar inte vilja byta. De brukar inte ens vilja ha något annat plagg.

10 Apr 2014