Jaktkläder i din smak

Vilka kläder väljer du helst när du ska ge dig ut på en jaktdag i skogen eller på fjället? Ja, svaret kan nog variera beroende på vem som får frågan, eftersom detta är högst individuellt från en person till en annan. Naturligtvis beror det också på vilken typ av jakt du ska ut på, och var och när du jagar. Det är ju inte alldeles självklart att du väljer samma jaktkläder när du går ut i skogen, som när du ska på jakt på fjället. Likaså väljer du kanske andra jaktkläder den dag du ska sitta på pass under älgjakten, jämfört med när du ska vandra en hel dag på fjället.

Jakt är en hobby som kräver olika kläder för olika tillfällen, men de höga kraven på samtliga plagg för jakt, är likadana oavsett när och hur de ska användas. Det måste vara kläder som står emot hårda tag och besvärliga väderförhållanden. Det finns sällan möjlighet att kunna byta kläder under dagens gång, när man väl begett sig ut i skog och mark. Därför måste kläderna stå emot både väta och vind på ett bra sätt, men får ändå inte bli klumpiga och stela. Smidighet och stor rörelsefrihet är ett absolut krav från jägaren, för att denne ska kunna få ut det bästa av sin jaktdag.

Vilka jaktkläder du än väljer, är det säkert dessa krav du ställer i första hand. Dessutom vill du säkert ha möjlighet att få med dig en massa små attiraljer som ska vara lätt tillgängliga. Därför kan du inte förvara allt du behöver ha med under dagen i din ryggsäck. Fickor som helst ska vara både många och rymliga är alltså också ett krav, för att jackan eller västen ska vara ett bra jaktplagg.

BrandByNaure vet vilka krav du ställer på dina jaktkläder, och erbjuder ett sortiment där du kan hitta plagg av mycket god kvalitet, och praktisk och funktionell design. Du hittar också hattar som kan göra din jaktutrustning komplett. Men, det är naturligtvis inte bara när du jagar som du behöver kläder av denna höga kvalitet och komfort. Gillar du att fiska, är jaktkläderna naturligtvis också perfekta fiskekläder. Samma krav som en jägare ställer på bra kläder, ställer förstås fiskaren. Det finns också många andra som vistas i skog och mark, och har behov av bra och praktiska kläder. Därför har jaktkläder fått en bred användarskara som sträcker sig långt utanför jaktlagen. Alla som gillar att röra sig i skog och mark, och som har behov av slitstarka, praktiska kläder, använder mer än gärna de kläder som avses för jakt.

16 Sep 2013