Hur mycket ska en naprapat i Stockholm kosta?

Att undra hur mycket det kostar att gå på naprapatbehandling hos en naprapat i Stockholm är legitimt och man kan definitivt uppleva att det råder stora skillnader mellan olika kliniker trots att de erbjuder samma tjänster och finns inom samma geografiska område. Det man måste betänka är att det som kan tyckas vara samma sak för det otränade ögat i själva verket innebär helt olika behandlingar. Dessutom så är olika naprapater i olika skeden av sin karriär. Den som har mer erfarenhet och en större kunskapsbas att erbjuda tar för det mesta mer betalt än den som just fått sin legitimation. Det viktigaste är att du som patient är medveten om vad du betalar för. De allra flesta upplever att det här är en kostnad som kan ses som en investering i framtida hälsa som är ovärderlig.

Jämföra priser

När man ska få en behandling för ett hälsoproblem så kan man inte se på det som när man köper nya skor. Förvisso kan det bli så att man får köpa nya skor som en del av den naprapatbehandlingen och då är det klart att man ska se sig om efter bästa priset på dessa. För själva naprapatin så kan man dock inte jämföra på samma sätt på grund av många olika faktorer. Dels så måste man vara medveten om att en timme inte alltid betyder en timme. Det finns ett koncept som används flitigt inom utbildning där man menar att 40 minuter utgör en lästimme och likaså kan samma tidsrymd anses vara en behandlingstimme. Sedan ska man inte anta att en behandling pågår under en timmes tid. Om det inte krävs mer än 10 minuters behandling för att du ska bli av med smärtan så är det behandlingseffekten man betalar för och inte tiden.

Billiga naprapater i Stockholm

Den som är på jakt efter en billig naprapat i Stockholm tar en viss risk. Det gäller nämligen att inse att om man får betala ett par hundralappar för en naprapatbehandling i Stockholm så kan det mycket väl vara så att man agerar försökskanin för någon som i bästa fall är duktig men nyutexaminerad och på jakt efter goda referenser. Det som normalt tar en behandling hos en naprapat som tar 600kr betalt per behandling, kanske kräver 6-7 behandlingar hos någon som tar 200kr per naprapatbehandling. När en naprapat öppnar en egen klinik, vilket han eller hon kan med sin legitimation, så kan det givetvis vara så att lägre priser erbjuds för att få igång verksamheten. Har man fått en rekommendation av någon som man litar på så kanske detta kan vara ett bra sätt att spara pengar på, annars så är det bättre att boka med en naprapatklinik med erfarna naprapater som jobbar för en normal taxa.

Vad betalar du för?

Tänk efter en stund. Om du genom 3-5 behandlingar kan vara på vägen till att för alltid ha löst ett hälsoproblem, går det verkligen att sätta ett pris på detta? Hur mycket har du inte lagt ner på värktabletter, skoinlägg, massagebehandlingar och kanske till och med tveksamma alternativa behandlingar som kostade bra mycket mer än naprapati någonsin kommer att göra? När du inser att det faktiskt inte handlar om år ut och år in av eviga behandlingar så kan man inte säga att de dyrare behandlingarna som kanske ligger väl över tusenlappen är särskilt dyra. Samarbetar du bara med din naprapat så kommer du ju att slippa komma igen. Det är det som är tanken med naprapatin. Du ska inte bli beroende av naprapatbehandlingar utan istället hittar vägen till en livsstil och ett rörelsemönster där du inte kommer att bli låst igen.

Ett dilemma för naprapaterna

Det där med prissättningen är något av ett dilemma för naprapaterna och det kan man ju förstå. Att en nyutexaminerad naprapat i Stockholm City tar mindre än den som jobbat i tio år utanför Stockholms stadskärna är naturligt men samtidigt så är alltför stora prisnivåer inte bra eftersom folk mister fokus på vad det egentligen handlar om. Det bästa rådet vad gäller hur mycket det kostar med naprapati blir således att noga ta reda på vad det är du köper hellre än att lusläsa prislistor. När du väl finner en seriös klinik som har det som krävs för att hjälpa dig med dina hälsoproblem så är detta guld värt för dig. Fokusera därför på vilken typ av behandling du behöver och att hittar naprapaten som du kan kommunicera väl med så att ni inte behöver ses ofta då du förstår vad du ska göra på egen hand för att ta dig ur din nuvarande svacka.

9 Dec 2012