Catering, kockprogram eller laga maten själv

God matJag vet inte hur många matlagnings – och bakprogram det går på TV nu. Mästerkocken, Tina Nordström, Jamie Oliver, Per Moberg, Hela Sverige bakar, Baka med Leila osv.

Det finns också hur många receptsajter på nätet som helst – många av dem riktigt bra. Men ändå produceras det och säljs uppenbarligen – många kokböcker och det säljs köksutrustning för matlagning och bak på en mängd olika webbshoppar.

Intresset för matlagning (och bak) verkar med andra ord oerhört stort.

Men den stora frågan är – hur många är det som verkligen lagar mat själva – enligt recepten i dessa kokböcker eller från dessa matlagningsprogram. Jag har en hustru som lagar både god och näringsmässigt förståndig mat och hon använder mest receptsajter på nätet. Vi har förvisso en stor trave kokböcker (inkl. klassikern Vår Kokbok) på en hylla i köket med de använder vi i princip inte längre.

Men även hon behöver ju få koppla av lite från detta ibland – så till jul har vi nu sedan några år en tradition att vi använder oss av catering vilket gör att hon inte behöver stå vid spisen även under julhelgen.

Vi har sedan flera år anlitat Säbb & Blomqvist Catering i Stockholm och brukar åka in till dem i city och hämta upp maten själva. Deras mat är utsökt god - det ser inte ut att vara så mycket i de små burkarna och faten. Men när vi väl började äta så räckte det gott och väl i flera dagar, det var mycket mer än det såg ut.

Och vilka smaker sen ! – man tror inte att det kan vara så stor smakskillnad på sill och köttbullar jämfört med det man tillagar själv men det kan det – ja det var verkligen en smakupplevelse.

Vi är faktiskt så nöjda med Säbb & Blomqvist att vi anlitat dem för en jämn födelsedag och en mingelträff i jobb sammanhang också – alltid lika uppskattat av gästerna samt när äldste sonen tog studenten för några år sedan och nu i vår är det dags för nästa son – så då blir det Säbben igen.

Till hustrun köpte jag också lite nya kökstillbehör från den trevliga webbshoppen Köketcetera som drivs av två trevliga tjejer och de har också en liten butik i Göteborg. De har ett stort och väl utvalt sortiment av trevliga köksredskap och andra köksprylar liksom bakredskap och allt du behöver till bakningen.

8 Jan 2014